A hátsó fertály

Címkék: index szerelés xbr

2011.05.07. 13:49

Ezen a képen látható, hogy kicsit furán áll a jobb hátsó index, hogy a rendszámtábla igényes rögzítését ne is említsem. Ezt azóta meg akartam csinálni, mióta megvan a gép, hát ma végre eljött az ideje.

Valamikor eldőlhetett vagy kaphatott kisebb egy ütést a hátulja, mert az index ferdeségének az oka a felfogató pont elmozdulása jobbra-felfelé irányban.

Néhány kalapcsütéssel helyrepofozható lenne, hacsak ennek elejét nem veszik egy túlméretes vékony fémlemezzel, melyet a két index felfogatópontjai közé helyeztek (gondolom a sérülés után), majd szépen oda is hegesztették, ezáltal véglegesen rögzítve az elmozdult elemet. Ez pont olyan, mintha eltörne a kezem, és utána sínbe tennék anélkül, hogy az elmodzult csontokat helyükre illesztették volna.

Ennyi maradt az eredeti sárvédőből a két széle...

Itt pedig látható a fémlemez az okozott problémával.

Alkalmazzunk egy vékony bemetszést,

majd egy másikat, hogy legyen neki helye,

Végül néhány jól irányzott kalapácsütéssel tereljük vissza a tartófület a helyére. A lemezt nem hegesztettem újra össze, mert az új sárvédő felhelyezésével úgyis funkcióját veszti, akár le is lehetne vágni onnan.

Mehet fel az új sárvédő!

Végül a rendszám és az indexek.

Az egyengetés szerintem jól sikerült, most már szép egyenesek az indexek, felkerült  egy gyári farokelem is!

Szerintem sokkal szebb lett így a hátulja!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dugohuzo.blog.hu/api/trackback/id/tr972884867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása