Ma majdnem megvolt a touchdown! Szigetszentmiklósról motoroztam az M0 felé, ahol ilyenkor összefüggő a kocsisor és totál mozdulatlan csak néha araszolgat kicsit. Megyek óvatosan középen, előzöm a sort, elég szűk a 2x1 sáv, de lassan el lehet férni, hangom is van hozzá. 10-ből 3 még le is húzodik, mindig megköszönöm. Valaki pedig a felezővonal felé húzódik, ha motorhangot hall...

Értem én, hogy baromi nehéz idegekkel bírni, hogy van, akinek nem kell kivárnia a sort, ezért is vettem motort. Autóztam eleget dugóban, és mindig lehúzódok, ha bármilyen kétkerekű haladását segíthetem vele.

Szóval látom, hogy előttem 5-6 autóval, egy szürke BMW szépen lassan a felezővonal felé tart, tudjátok, amikor pontosan lehet tudni, hogy szándékosan csinálja, az ablak nyitva, kilóg egy szőrös alkar, cigóval, taxis-lógatásban, igazi suttyó módra.

Picit gurultam még mögötte középen, brummogásra nem reagált, a mögötte jövő autó is látta, hogy gond lesz, a szükségesnél jóval nagyobb követési távolságot tartott a BMW mögött, hogy beférjek, hát óvatosan áthúzódtam a túloldalra, ahol ugye több, mint egy méter hely volt, hiszen a BMW konkrétan a felezővonalon gurult.

Ahogy átérek jobbra, és húzom a gázt, eltekeri ő is jobbra, és rám húzza, de nagyon! Mivel csak lassan gurult, jól ki kellett tekernie a kormányt, kb 30 fokban állt az autó orral jobbra a sávjában, hogy biztosan elzárja előlem az utat! Aztakurva! Egy erős közepes fékezésre kényszerített, de elég volt ahhoz, hogy megcsússzon az első kerék. Szerencsére egyenesben voltam, így kb. csak fél métert csúszhatott, amíg el nem engedtem a féket, persze nyomom a dudát a faszfejnek.

Soha nem szoktam konfrontálódni, de esküszöm egy pillanatra megfordult a fejemben, hogy megállok, és megrugdosom az ajtaját. Ha firkantok miatta, akkor tutira megteszem, a rohadék kurva anyját az ilyennek.

Teljesen egyértelmű, szándékos veszélyeztetés volt, megérdemelne egy feljelentést. Tanúm biztosan lett volna, többen is csóválták a fejüket a környező autókban, nagyon egyértelmű volt a helyzet.

Ha elestem volna miatta, simán elítélik, akár kaphat börtönt is, mint pl. az alábbi esetben, ahol a szándékosan balesetet okozó sofőrt is elítélték, ráadásul,  - mivel a robogós a kórházba szállítás után sajnos meghalt, -  a sofőrt emberölés miatt ítélték el, teljesen jogosan!

Vigyázzatok Magatokra!

A megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett telek-szomszédok voltak. A viszonyuk megromlott, többször volt közöttük, illetve családtagjaik között vita és peres eljárás. A vádlott azzal is megfenyegette a sértettet, hogy gépkocsijával elgázolja, „kitapossa a belét”. Két-három esetben gépkocsijával szándékosan veszélyeztette is a sértettet, akinek azonban a vádlott elöl minden esetben sikerült kitérnie.

Ilyen előzmények után ismeretlen okból a sértett és a vádlott felesége között hangos szóváltás alakult ki. Ebbe a vitába avatkozott be a vádlott.

A történtek után röviddel a vádlott a gépkocsijával – utasként feleségét szállítva – a városba indult, hogy a történtek miatt újabb feljelentést tegyen a sértett ellen. Ugyancsak a városba indult a sértett is segédmotoros kerékpárjával.
A helyszín felé közeledve a vádlott felismerte a vele szemben segédmotoros kerékpáron közlekedő sértettet. A vádlott az évek óta halmozódó gyűlölet és az aznapi veszekedés keltette indulat hatására elhatározta, hogy személygépkocsijával a haragosát megöli.

A sértett, észlelve az elkövető szándékát, megpróbált kitérni forgalmi sávjával szemben közlekedő személygépkocsi elől, de az összeütközést elkerülni nem tudta.

A személygépkocsival történt ütközéskor a sértett súlyos sérüléseket szenvedett. A helyszínről eszméletlen állapotban a mentők szállították kórházba, ahol meghalt. Halálát a nagy kiterjedésű agyzúzódás, illetve az agyroncsolódással szövődött koponyaalapi törés okozta.

A vádlott személygépkocsijával történő ütközés és a halál beállta között közvetlen okozati kapcsolat van. A megyei bíróság a vádlottat emberölés bűntette miatt ítélte el.

Forrás: http://www.tranzitonline.eu/cikkek/buntetojogi-felelosseg-a-kozlekedesi-szektorban-ii-resz

A bejegyzés trackback címe:

https://dugohuzo.blog.hu/api/trackback/id/tr172848228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása